Vloeren

Gaat u voorkeur uit naar een keramische vloertegel, parkettegel of natuursteen? Kwaliteit niet altijd duur hoeft te zijn? Wij kunnen keramische vloeren leveren vanaf 25€/m2. Bovendien werken wij met kwalitatieve gecertificeerde lijm.  Wij blijven up to date! We zijn vertrouwd met de laatste nieuwe technieken o.a. ook het nivelleringssysteem van raimondi. 

Voor de aankoop van uw vloer helpen wij u graag verder.
Wij bieden u een heel ruim aanbod aan scherpe prijzen.

Keramische tegel

Kiest u voor een keramische tegel bekijk zeker eens onze aanbiedingen. Het grote voordeel van een keramische tegel is de duurzaamheid. Bovendien zijn keramische tegels onderhoudsvriendelijk. Voor het kleur en het formaat van uw vloertegel hou je best rekening met de grote van de ruimte en het lichtinval. Bij twijfel adviseren wij u heel graag. Onze ervaring kan u wellicht een stukje verder helpen.

CVP Vloerwerken Vloeren 14

Natuursteen

Zoekt u een authentieke look? Dan sluit dit nauw aan bij natuursteen. Het is een natuurlijk product waardoor iedere tegel uniek is. Natuursteen kenmerkt zich door zijn duurzaamheid anderzijds moet je rekening houden met de fragiliteit ervan. Natuursteen vergt net dat ietsje meer zorg en onderhoud dan een keramische tegel. Natuurstenen hebben vaak extra bescherming nodig om hun kwaliteit en authenticiteit te kunnen bewaren.

Wij adviseren u graag bij u aankoop van uw vloeren. Wij kunnen een ruim aanbod bieden aan scherpe prijzen.

CVP Vloerwerken Vloeren 21

Plaatsing

Soms werken wij bij  groot formaat tegels en parkettegels met een nivelleringssysteem. Dit zijn clips die tijdens het verlijmen tussen tegels worden opgespannen. Daardoor wordt elk mogelijke oneffenheid in het vlak tussen tegels onderling weggewerkt en ligt de tegelvloer perfect egaal.  De afwerking en de perfecte plaatsing van uw vloer vinden wij uiterst belangrijk.

CVP Vloerwerken Realisaties 21

Het plaatsen van uw vloer begint met een goeie onderlaag

Afhankelijk van de onderlaag, of bestaande vloer zijn er verschillende manieren om een nieuwe vloer te plaatsten.

  • Een nieuwe vloer kan boven een bestaande gelijmd worden als de bestaande tegels nog vast liggen en de vloer relatief egaal ligt. Boven een houten vloer, een kelder of op een verdieping is het aangewezen om eerst een ontkoppelingsmat te plaatsten.
  • Moet de bestaande vloer uitgebroken worden is meestal een nieuwe onderlaag nodig. Afhankelijk van uw tegelkeuze worden vloeren geplaats in een mortelbed of gelijmd op een chappe onderlaag. Plaatsing in een mortelbed is het meest aangewezen bij natuursteen en vloertegels met een ongelijke dikte. Bij chappe worden de tegels verlijmd. Hierbij moet rekening gehouden worden met de droogtijd van de chappe. De aangewezen droogtijd is 1 week per centimeter dikte.
  • Kiest u ook voor vloerwarming in uw woning? Hier is het chappen van groot belang. In de chappe dient dispersiemiddel bijgevoegd te worden. Deze heeft als doel thermische geleidbaarheid te verkrijgen. Om de chappe te versterken worden er veelal nog glasvezelnetten geplaatst. Daarnaast zijn het creëren van uitzetvoegen bij vloerverwarming heel belangrijk. Door temperatuurverschillen leeft de vloer en onderlaag. Om barsten in de onderlaag en vloer te voorkomen dienen deze vakkundig worden geplaatst
CVP Vloerwerken Vloeren 15

Afwerking

Indien u dit wenst maken wij zelf uw plinten. Wij recupereren eerst de tegelstukken die overblijven uit het zaagwerk. Weinig verlies dus! Het voordeel hiervan is dat het voordeliger kan uitkomen dan de aankoop van plinten.  

Ook voor invoegen van de vloertegels een ruime keuze aan kleuren. Dit kleine detail zorg opnieuw voor een ander uitzicht.

CVP Vloerwerken Vloeren 16